среда, 9 ноября 2016 г.

Як працювати журналістам у зоні бойових дій

54 раз відкривали минулої доби вогонь контрольовані російською владою бандформування по українських позиціях. Про це розповідає зведення прес-центру штабу АТО станом на ранок середи, 9 листопада. Тарамчук, Красногорівка, Мар’їнка, Талаківка, Новотроїцьке, Березове, Лебединське, Широкине, Павлопіль, Степне – таким виявився цього разу перелік обстріляних терористами населених пунктів лише на Маріупольському напрямку, де зафіксовано 32 випадки порушення режиму тиші. 
При цьому ворог застосовував озброєння бойових машин піхоти (БМП) та міномети двох калібрів. Ускладнилася ситуація на Луганському напрямку, де загарбники вчинили 16 провокацій. Знову обстріляна Станиця Луганська. А у Калиновому-Попасному захисники України опинилися під вогнем 122-мілімітрових самохідних артилерійських установок. На Донецькому напрямку з великокаліберних кулеметів, гранатометів, озброєння БМП, мінометів калібру 82 та 120 міліметрів бойовики атакували Луганське, Авдіївку, Зайцеве та Новгородське.

Вчора ввечері загарбники знову обстріляли контрольний пункту в’їзду-виїзду (КПВВ) «Майорське». Вони вели хаотичний вогонь з кулеметів та гранатометів. На той час прикордонники вже закрили проїзд. Однак у «сірій зоні» КПВВ залишилися десятки автомобілів. Під час стрільби два з них загорілися.

І цікаве повідомлення для журналістів. Дбаючи про безпеку тих, хто має намір висвітлювали події у зоні бойових дій, управління комунікацій та преси Міністерства оборони України організовує триденні курси для представників засобів масової інформації щодо правил поводження у зоні проведення АТО. Це навчання є неодмінної умовою для журналістської праці на передовій. Деталі – на сайті оборонного відомства.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'