пятница, 17 февраля 2017 г.

Кремль вводить на Донбас третю силу

Росія вводить на окупований Донбас “Козацьку національну гвардію”, якою будуть управляти безпосередньо з Кремля.

Як повідомляє група Інформаційний спротив, 23 лютого ватажок так званого “Всевеликого війська донського” Микола Козіцин їде в адміністрацію президента РФ з доповіддю про готовність “Козачої національної гвардії” до бойових дій і для отримання наказу про залучення цих збройних формувань на території Донбасу проти ЗС України.

Планується, що “Козача нацгвардія” діятиме на Донбасі незалежно від підрозділів “ЛНР” і “ДНР”.

А в неділю, 19 лютого, на базі представництва “Всевеликого війська донського” в Новочеркаську Ростовської області РФ пройдуть збори з питання “відновлення” “Козачої національної гвардії”.

ІС зазначає, що попереднє зібрання було на початку лютого за участю бойовиків “ДНР” і “ЛНР”, екс-прем’єра України Миколи Азарова, якого в ході зборів називали “майбутнім президентом України”, і представників ФСБ РФ.

На блокпостах «ДНР» у людей відбирають ковбасу, кажуть - через чуму свиней

На блокпостах «ДНР» у людей, які перетинають лінію розмежування з боку України на окуповану територію, бойовики відбирають куплене м'ясо і ковбасу з салом, аргументуючи тим, що у ряді областей України виявлена африканська чума свиней (АЧС).

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли кілька жителів окупованого Донецька і Макіївки, які цими днями зіткнулися з такою ситуацією.

«Ми везли продукти, куплені в магазинах на території України. Серед продуктів у нас було буквально по кілограму м'яса свинини і яловичини. Але при в'їзді в «ДНР» на пропускному пункті у нас відібрали все м'ясо - як свинину, так і яловичину. «ДНРівці» сказали, що не розбираються, де свинина, а де яловичина, тому забирають усе м'ясо через небезпеку провезення на територію республіки зараженої африканською чумою свинини», - пояснили жителі Донецька.

А жителька Макіївки, розповіла, що у неї не було м'яса, але, ретельно оглянувши сумку з продуктами, бойовики забрали сирокопчену ковбасу. «Я купила півпалки сирокопченої ковбаси, оскільки у моєї старенької мами незабаром день народження. Але на блокпосту «ДНР» ковбасу відібрали, сказавши, що вона зі свинячим салом, а значить теж може бути зараженою», - сказала жінка.

Співрозмовниці розповіли, що, відбираючи м'ясо і ковбасу, на блокпосту ополченці радили їм купувати все це на території «ДНР». Але жінки пояснили, що в переведенні з рублів на гривні, ціна цих продуктів у Донецьку і Макіївці, та й на всій території «ДНР», у 3, а то й у 4 рази вища, ніж в Україні.



Ватажок бойовиків "ДНР" був пацієнтом психлікарні, – ЗМІ

Очільник терористів "ДНР" Олександр Захарченко проходив обстеження у Харківському облцентрі медико-соціальної експертизи у 2010 році.

Саме тоді йому офіційно призначили ІІ групу інвалідності через психічні захворювання, повідомляє білоруське видання by24.org. Захарченку призначили лікуванні у стаціонарі Харківської облклінічної психіатричної лікарні №3. У довідці йдеться про те, що дії хворого бойовика "несуть загрозу оточенню". Поки офіційного підтвердження того, що документ є вірогідним, немає.


Однак відомо, що Захарченко у цей період був саме у Харкові. Наступні кілька років пропущені у біографії ватажка терористів, після чого він став активістом харківської проросійської організації "Оплот", а у листопаді 2014 вирішив зайняти вигадану посаду "голови "Донецької народної республіки".

Совместное заявление Захарченко и Плотницкого вызвало бурю негодования в ЛДНР


Предводители ЛДНР Захарченко и Плотницкий порою своими совместными заявлениями, разработанными где-то в недрах российских пропагандистских штабов, вгоняют в ступор даже искренних сторонников "русского мира" на оккупированных территориях.


Сегодня они выдали заявление о том, что ДНР-ЛНР создают программу "гуманитарной помощи и экологической безопасности" не оккупированной Россией части Донбасса. Мол, там все так плохо, что они будут помогать.

Среди прочего, там обещают даже выплаты жителям свободной от террористов части Донбасса. Требуют, чтобы их пускали с инспекциями на украинские заводы и предприятия. Обещают какие-то совместные культурные и спортивные мероприятия с участием представителей городов и сел по обе стороны линии соприкосновения.


Соцсети в Донецке и Луганске буквально взорвались сарказмом в адрес главарей республик. Им припомнили не выданные 10% надбавок к пенсиям, разруху и нищету, "таможни" между ДНР и ЛНР и то, что самим жрать нечего, а за продуктами люди ездят в свободную Украину.

Хотя чему удивляться - такие заявления делаются не для того, чтобы их выполнять, а для того, чтобы показать себя в хорошем свете. И возможно посеять в ком-то зерно сомнения в свободных городах. Не боле
'