вторник, 19 июля 2016 г.

Оккупанты незаконно схватили украинскую активистку в Крыму

Спецслужбы схватили активистку поздно вечером - фото 1

ФСБ схватили жительницу Крыма, потому что она поддерживала Украину.
Вечером 18 июля в Ялте представители ФСБ задержали проукраинскую активистку, которая проживает в Крыму. Об этом написала ее дочь в фейсбуке.
"Полчаса назад в Ялте мою маму приняли фсбшники по подозрению в сеператизме. Кто знает что делать?" - говориться в ее сообщении.
Crimean Human Rights Group заявляет, что по информации мониторов КПГ, сотрудники ФСБ задержали жительницу Крыма Ларису Китайскую.

Россия прислала боевикам очередной эшелон с оружием, техникой и боеприпасами

Боевики получат вооружение - фото 1

Установлено прибытие на Донбасс с территории России железнодорожных эшелонов с вооружением и военной техникой.
Об этом говорится в сообщении Главного разведывательного управления.
"Установлено прибытие с территории РФ железнодорожных эшелонов с вооружением и военной техникой, горюче-смазочными материалами и боеприпасами к следующим пунктам: к железнодорожной станции "Донецк-2" (северо-восточная часть Донецка) - 30 платформ с танками и самоходными артиллерийскими установками, вагоны с личным составом; цистерны с горюче-смазочными материалами; к Харцызск - 10 цистерн с дизельным топливом (500 тонн)", - сообщили в разведке.
Кроме этого, к железнодорожной станции Иловайск прибыли шесть цистерн с дизельным топливом (300 тонн), платформы с военной техникой (две САУ, три 122-мм боевые машины РСЗО "Град", два БТР).

Боевики проведут тренинг для жителей Донбасса по нейтрализации миротворцев

Жители Донбасса узнают, как нейтрализовать миротворцев  - фото 1

Командование российских оккупационных войск осуществляет подготовку населения к организованной противодействия вооруженной международной миротворческой миссии в случае ее введения на временно оккупированных территориях востока Украины.
Об этом сообщает Главное управление разведки в соцсети.
"На 19 июля с.г. в Луганске запланировано проведение показательной тренировки на тему: "безоружное противодействие вторжению международной вооруженной миссии". Планом мероприятия предусматривается демонстрация различных ситуаций при столкновении мирного населения с вооруженными миротворцами и возможные варианты их решения. Под руководством российских инструкторов жители города отработают: способы блокировки и захват транспорта; разграничение мирного населения и вооруженных групп; освобождения парламентариев; разоружения военнослужащих миротворческого контингента и тому подобное", - говорится в сообшении.
В ГРУ подчеркивают, что особое внимание будет уделяться вопросам фото и видео фальсификации доказательств насильственных действий миротворцев против граждан и психологическому воздействию на вооруженных сотрудников миссии.
"Ожидается, что тренировка будет использовано для демонстрации негативного отношения населения к развертыванию вооруженной полицейской миссии на территории т.н. "ЛНР", - говорится в сообщении.

«Всеукраїнська хресна хода: віра чи спецоперація РФ»

 Работники спецслужбы стараются не допустить провокаций для дестабилизации обстановки в Украине. - фото 1
Так звана молитовна хода УПЦ МП до Києва стартувала на сході України зі Свято-Успенської Святогорської лаври 3 липня, а на заході України 9 липня зі Свято-Успенської Почаївської лаври. Факти ICTV вирішили розібратися, чому начебто шляхетна офіційна мета цієї ходи, яку декларує УПЦ МП, викликає велику стурбованість в представників української влади та суспільства. Що сталося 27 червня Предстоятель Української Православної Церкви Московського патріархату Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх православних християн приєднатися до Всеукраїнської хресної ходи миру, любові та молитви за Україну.
Маршрут
Молитовна хода стартувала на сході України зі Свято-Успенської Святогорської лаври 3 липня, а на заході України 9 липня зі Свято-Успенської Почаївської лаври. Загальна протяжність маршруту хресної ходи з Почаївської лаври до Києва складе 438 кілометрів. Її учасники побувають у Кременці, Шепетівці, Житомирі, Коростишеві та інших містах і селах Західної України. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Київської Русі і пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, дві хресних ходи зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом з православними Києва і прочанами з усієї України пройдуть до Свято-Успенської Києво-Печерської лаврі, де відбудуться урочисті богослужіння. Офіційна мета ходи УПЦ МП - Хресна хода, яка одночасно почнеться із Заходу і Сходу, пройде по всій нашій державі. Вона фактично об'єднає Україну. Ми повинні, відкинувши гнів, ненависть, злість, а озброївшись любов'ю і прощенням, посилити свій подвиг молитви: щоб перестали литися материнські сльози, щоб діти не залишалися сиротами, жінки - вдовами, щоб молодь не ставала інвалідами, щоб наші міста і села не були зруйновані, а дома - покинуті. Саме така мета Всеукраїнської хресної ходи - ходи миру, любові та молитви за Україну, - стверджує митрополит Онуфрій. Чому УПЦ МП не вірять? У Харкові учасники "хресної ходи за мир" Української православної церкви Московського патріархату були помічені з георгіївськими стрічками. 001 Також серед учасників ходи помічено багато міцних чоловіків у камуфляжі, що викликає великі підозри щодо шляхетності намірів організаторів.
Реакція влади
- Ми є свідками того, як одна з релігійних організацій, духовний центр якої знаходиться в країні-агресора, мобілізує велику кількість своїх вірян і стягує їх у Київ на 26 липня, називаючи це мирною хресною ходою. За нашою інформацією, Кремль вже приготував сценарій провокацій на вулицях Києва на 26 липня, - заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій. Він наголосив, що в українську столицю йдуть не тільки мирні громадяни, але і провокатори із забороненою символікою і символікою країни-агресора. За його словами, до Києва також стягуються "послідовники проросійських організацій – молодики спортивного вигляду, які раніше були помічені в рейдерських атаках і провокаціях". Радник глави МВС Зорян Шкіряк заявив, що "сьогодні вся діяльність московських попів спрямована на розкол української державності і на розкол по релігійній лінії. Тому, так звана хресна хода - це, безумовно, проект ФСБ. Українські силові спецслужби повинні бути готові до можливих провокативних проявів з боку організаторів цієї акції". Він зазначив, що МВС та правоохоронці зроблять усе можливе, аби уникнути провокацій під час ходи, втім українці також повинні бути вкрай обачними.
Реакція соцмереж
 Координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук раніше зазначав, що в організації так званої хресної ходи з Донбасу на Київ УПЦ Московського патріархату священики допомагають ватажкам бойовиків "ДНР-ЛНР". Для цього вони агітують місцеве населення виїжджати на території, контрольовані Україною. - Одночасно в середовищі місцевих жителів ходять наполегливі чутки, що під час даної "хресної ходи" заплановані якісь провокації, - повідомив експерт. Всеукраїнську хресну ходу, організовану Московським патріархатом, можуть використовувати в своїх цілях російські спецслужби, заявив російський соціолог і політолог Ігор Ейдман. - Одна мегаакція РПЦ на території України вже закінчилася війною. Це були гастролі у Києві якогось артефакту під назвою "Дари волхвів". Профінансував це шоу широко відомий тепер спонсор війни за "русский мир", православний олігарх Костянтин Малофєєв, на якого працювали Гіркін і Бородай. А нещодавно Гіркін зізнався, що ці "гастролі" були ширмою для шпигунської спецоперації. В середині січня 2014 року, під прикриттям легенди про забезпечення безпеки привезених у Київ "Дари волхвів", він (і, мабуть, не тільки він) перебував у столиці України, в тому числі на Євромайдані, де здійснював розвідувальні заходи за завданням російських спецслужб, – зазначив він. - Зараз старий, перевірений десятиліттями плідної співпраці тандем РПЦ–ФСБ (КДБ) знову активно працює в Україні, легендуючи свої спецзаходи як релігійні акції, – наголосив Ейдман.

На Донбасі Росія виставила проти України 702 сучасні танки, які готові до бою. Це більше, ніж у Німеччини і Великої Британії, разом узятих, заявив в ефірі 5 каналу представник України у Мінських перемовах Євген Марчук. - Абсолютно точно відомо, що з того боку знаходиться 702 танки трьох модифікацій, це сучасні танки, танки готові до бою. Артилерійських систем різних, ствольної артилерії, реактивної і мінометів – це більше тисячі, – уточнив він. Читайте: Танки бойовиків заїхали у Донецьк, Макіївку та ще 5 населених пунктів Раніше Марчук сказав, що Володимир Путін лише нарощує кількість російських військових і техніки і не збирається виходи з Донбасу.Джерело: fakty.ictv.ua
На Донбасі Росія виставила проти України 702 сучасні танки, які готові до бою. Це більше, ніж у Німеччини і Великої Британії, разом узятих, заявив в ефірі 5 каналу представник України у Мінських перемовах Євген Марчук. - Абсолютно точно відомо, що з того боку знаходиться 702 танки трьох модифікацій, це сучасні танки, танки готові до бою. Артилерійських систем різних, ствольної артилерії, реактивної і мінометів – це більше тисячі, – уточнив він. Читайте: Танки бойовиків заїхали у Донецьк, Макіївку та ще 5 населених пунктів Раніше Марчук сказав, що Володимир Путін лише нарощує кількість російських військових і техніки і не збирається виходи з Донбасу.Джерело: fakty.ictv.ua
На Донбасі Росія виставила проти України 702 сучасні танки, які готові до бою. Це більше, ніж у Німеччини і Великої Британії, разом узятих, заявив в ефірі 5 каналу представник України у Мінських перемовах Євген Марчук. - Абсолютно точно відомо, що з того боку знаходиться 702 танки трьох модифікацій, це сучасні танки, танки готові до бою. Артилерійських систем різних, ствольної артилерії, реактивної і мінометів – це більше тисячі, – уточнив він. Читайте: Танки бойовиків заїхали у Донецьк, Макіївку та ще 5 населених пунктів Раніше Марчук сказав, що Володимир Путін лише нарощує кількість російських військових і техніки і не збирається виходи з Донбасу.Джерело: fakty.ictv.ua

Боевики обстреливали жилые районы Торецкого и Авдеевки более 5 часов

Боевики продолжают обстрелы - фото 1
Боевикия не останавливаются и уничтожают инфраструктуру и жилой сектор населенных пунктов, находящихся вплотную к линии разграничения сторон - повреждены дома, трое местных жителей получили ранения.
Об этом говорится в сообщении пресс-службы штаба АТО.
Наблюдатели наблюдательных групп украинской стороны Общего центра по контролю и координации вопросов прекращении огня и стабилизации линии разграничения сторон совместно с представителями ОБСЕ зафиксировали очередные факты преступлений против граждан Украины и их частного имущества.
"Так, 16 июля, с 15.45 ч. до 22.40 час. населенный пункт Торецкое был обстрелян из минометов калибра 120 мм и 82 мм, РПГ, АГС, БМП-1 и стрелкового оружия. Повреждены четыре объекта жилого сектора и приусадебные участки.
17 июля, с 16.25 ч. до 22.55 час. под обстрел попала Авдеевка. Боевики применили минометы калибра 120 мм и 82 мм, СПГ, РПГ, АГС, БМП и стрелковое оружия из направлений от Каштанового, Минирального, Яковлевки, Ясиноватой. Повреждены три объекта жилого сектора и приусадебные участки. Ранения спины получил местный житель 1974 года рождения.", - говорится в сообщении.
Кроме этого, в18 июля, был проведено документирование фактов нарушения режима прекращения огня в Новомихайловке, Марьинского района, где в период с 00.18 ч. до 01.45 час. боевики обстреляли это село из минометов калибром 120 мм.
Повреждены три объекта жилого сектора и нанесен существеный ущерб приусадебным участкам. Кроме того, осколками снаряда были ранены двое местных жителей: женщину 1981 года рождения (получила осколочные ранения верхней конечности и грудной клетки) и мужчины 1949 года (получил ранения в анатомическую область брюшной полости).
 
'