воскресенье, 19 февраля 2017 г.

Звернення депутатів Бахмутської міської ради до Президента України

Шановний Петро Олексійовичу!

Ми, депутати Бахмутської міської ради, вкрай занепокоєні блокадою залізничних шляхів в Донецькій та Луганській областях, яка загрожує енергетичній, економічній, громадській безпеці та злагоді в Україні.

Суспільно-політична ситуація в Бахмуті та Бахмутському районі є складною у зв`язку з максимальним наближенням до зони проведення активної фази АТО.

Блокада залізничних шляхів викликає неоднозначне сприйняття пересічними громадянами та може бути використана представниками т.зв. «Донецької народної республіки» або інших груп для дестабілізації обстановки в регіоні, підбурення населення до радикальних акцій громадської непокори та незворотних наслідків в суспільному і економічному житті Донбасу та України в цілому.

Вже зараз майже щоденно на переїзді, де розташувались блокадники, виникають суперечки між ними та працівниками залізниці, правоохоронними органами. Разом з тим, ми розуміємо ветеранів АТО, які проливали та проливають кров заради побудови демократичної, правової, вільної від корупції держави.

Ми вважаємо, що всі проблеми повинні вирішуватись тільки на законодавчому рівні та мати правову основу. Повністю підтримуємо Ваше звернення на засіданні Ради національної безпеки і оборони України від 16 лютого 2017 року. Щиро сподіваємось, що Вашої політичної мудрості та волі стане досить для мирного і законного врегулювання конфліктної ситуації і збереження миру в Україні.

Депутати Бахмутської міської ради:

С.І.Кіщенко, В.В.Бабенко, О.В.Бондарєв, Н.М.Красножон, Н.Л.Зинченко, Р.А.Говорун, І.В.Скирда, С.М.Трущин, С.Л.Мельникова, М.В.Северінов, С.В.Благовісний, В.М.Вітязь, В.В.Сабаєв, В.Н.Лещінер, О.П.Капленко, В.В.Мальована, С.А.Ситников, Д.О.Одоладов, В.М.Шрамко, В.В.Паржицький, Г.Л.Смага, С.А.Трижон, В.П.Бойко, О.О.Маковський, Ю.М.Барбуліна, А.Л.Акулова, С.В.Дмироц, О.Я.Савостіна В.В.Скрипник, В.В.Слесарев, С.М.Лутай, М.І.Ятченко, І.В.Сорока, Т.В.Скок, О.В.Трубеко, В.В.Коломієць

«Відеозвернення військовослужбовця до учасників блокади»


Путін застосує абхазький сценарій на Донбасі, - експерт

Указ російського президента Володимира Путіна про паспорти "ЛДНР" є реакцією на Мюнхен.

Про це розповів військовий експерт Юрій Бутусов в Facebook.

"Зустріч президента України і віце-президента США Майкла Пенса показує, що ніяких змін в політичному курсі Америки й НАТО щодо російсько-української війни не відбудеться. Всі політичні маневри РФ не привели до результатів, і лідери країн НАТО, і канцлер ФРН, і віце-президент США, і генсек НАТО - усі озвучили єдину позицію щодо ситуації в Україні. Курс НАТО залишився незмінним, і зруйнувати його Путіну не вдалося, незважаючи на колосальні зусилля, прикладені РФ ", - написав Бутусов.


За його словами, якщо на заході не визнають окупацію Донбасу, Путін перетворить схід України в гарячу точку, як це було з Придністров'ям, Абхазією та Осетією.

Бутусов вважає, що для України указ Путіна є дискредитацією всіх заяв Росії про готовність слідувати Мінським угодами. Зі стратегічної позиції, президент країни-агресора показав готовність зберегти анексію Криму та Донбас за собою. Це означає, що збройні провокації в Україні продовжаться.


Захарченко заявил, что «никогда не сомневался» в Минском процессе

Главарь боевиков «ДНР» Александр Захарченко заявил, что «никогда не сомневался» в Минском процессе и «поддерживает» дипломатическое урегулирование вооруженного конфликта в Донбассе. Об этом пишут сепаратистские интернет-издания.

По словам Заарченко, «Донецк неоднократно подтверждал словом и делом свою приверженность мирному урегулированию конфликта на основе Комплекса мер». Кроме того, главарь группировки заявил, что «в Донецке ни разу не был подвергнут сомнению ни сам Минский процесс, ни принятые в его рамках совместные документы».

«Более того, Донецк неоднократно в инициативном и одностороннем порядке предпринимал шаги, призванные вывести Минский процесс из тупика, в который его загнали киевские политики», — высказался боевик.

Захарченко утверждает, что» сегодня на украинской стороне линии разграничения сосредоточена крупная ударная группировка сил и средств». По его словам, это якобы «позволяет говорить о стремлении Киева начать широкомасштабную провокацию против Республик Донбасса». В завершение Захарченко призвал Киев «одуматься» и «выполнять Минские соглашения».



РОССИЯ ОФИЦИАЛЬНО ПРИЗНАЛА ДОКУМЕНТЫ ЛДНР

Президент РФ Владимир Путин подписал указ о признании на территории Российской Федерации документов, выданных гражданам Украины и лицам без гражданства, постоянно проживающих на территориях Луганской и Донецкой областей, оккупированных пророссийскими боевиками. Ранее эти документы были признаны в России неофициально.

В указе президента России от 18 февраля 2017 года сказано, что Россия признает документы, удостоверяющие личность, документы об образовании и (или) о квалификации, свидетельства о рождении, заключении (расторжении) брака, перемене имени, о смерти, свидетельства о регистрации транспортных средств, регистрационные знаки транспортных средств.
Тем самым граждане Украины и лица без гражданства, которые постоянно проживают на территориях ОРДЛО, смогут въезжать в Россию без оформления виз на основании документов, выданных на этих территориях.
В указе Путина отмечается, что решение принято в целях защиты прав и свобод человека и гражданина в соответствии с общепризнанными принципами и нормами международного гуманитарного права.
Министр иностранных дел РФ Лавров заявил, что, поскольку этот указ не обсуждался на состоявшейся сегодня в Мюнхене встреч глав МИД в «нормандском формате», никто не усматривает в нем изменение позиции России по статусу самопровозглашенных ДНР и ЛНР.
Но в МИДе Украины подчеркнули, что этим указом российская сторона в очередной раз нарушает государственный суверенитет, территориальную целостность Украины и Минские договоренности.
А вице-спикер Верховной Рады Ирина Геращенко заявила, что указ Путина создает все условия для откровенного грабежа на захваченных территориях.
Напомним, «ДНР» и «ЛНР» начали выдавать собственные «паспорта» с 2015 года. На январь 2017 года паспорта «ДНР» получили около 40 тыс. человек.

Бойовики влаштували на Донбасі спектакль для російського телебачення

На Донбасі бойовики влаштували на камери російських телеканалів черговий відеоспектакль, повідомляє Преса України.

Журналісти російського телеканалу побували на Донбасі, де спеціально для них російські найманці інсценували «прорив ЗСУ». Та користувачі мережі відразу зауважили промахи режисерів. Так, у матеріалах каналу Лайф йдеться про те, що ЗСУ обстрілюють не лише позиції «армії ДНР», а й мирних жителів. Тут використані популярні терміни російської пропаганди про використання «укропами людей, як живого щита», недотримання українською стороною Мінських домовленостей.

У мережі сюжет назвали «новим реаліті-шоу від російських геббельсів: два пропагандисти бігають по порожніх окопах, стріляють в полі, і «стримують наступ ЗСУ».
'