понедельник, 20 марта 2017 г.

"Донбас-Арена" "доживає" останні дні

Спвробітники "Донбас-Арени" кажуть, що їх звільняють, про що офіційно повідомлять найближчим часом
Судячи з усього, розкішний стадіон дуже скоро опиниться в занепаді. Адже звільняють навіть тих, хто займається гуманітаркою. Про це розповідає місцевий блогер: "Залишається, звичайно, варіант, що Ахметов найме людей назад, але вже через окупаційні структури. Але дуже схоже, що все серйозно, газон стадіону дійсно помре, а з системи підігріву під ним відкачають спирт для потреб ополченців. Я завжди погано ставився до "Донбас-Арени", тому що заради її будівництва Ахметов знищив парк. Але для тих, хто пам'ятає минулу футбольну велич Донецька (а пам'ятають її всі), поступове руйнування стадіону стане символом російської окупації і її логічним досягненням. Навіть найвідмороженішому ватнику буде важко розповідати про процвітання на тлі таких декорацій в центрі міста. Адже для них футбол завжди був чимось на зразок релігії. Ну а якщо на занепадаючому стадіоні почнуть проводити матчі команд "Сомалі" і "Спарта" - ми отримаємо грнично завершену картинку. Повний "апофігей". Якщо чесно, не вірив. Всі роки війни його підтримували в нормальному стані. А тепер залишиться яскрава ілюстрація російської окупації - задрипане, ржаве і брудне спорудження. Як то кажуть, нехай світ бачить. І адже не виключено, що поріжуть на металобрухт - як аеропорт, автосалони, залізничне полотно, вагони, шахти, заводи. Кольорового металу на "Донбас-Арені" достатньо.Повністю розпускають і штат співробітників, які роздавали Ахметовську гуманітарку. Так що гуманітарці теж кінець".

ЗАХАРЧЕНКО ЗАЗНАВ ПРОВАЛУ



«Республіка» вже не знає, куди подіти вугілля.

Подій навколо взаємної блокади ЛДНР – України настільки багато, що складно навіть за всіма встежити. Але переглядаючи соцмережі з окупованих територій, ми помітили, що в «республіках» вже з’явився надлишок антрациту, який добувачі з шахт і копанок не знають, куди подіти:

«Новини Красного Луча. Всі вугільні майданчики забиті вугіллям. Ведеться прийом тільки на одній. Ще кілька днів і вона перестане приймати ».

«І копанки-шахтёнкі стануть. Ми залишаємося без роботи. Уже почали продавати вугілля населенню з майданчиків – 2500 рублів за тонну. Правда, його треба бити – великий ».

«Макіївка. Свіжі оголошення наклеєні всюди (на фото). Кругообіг порушився. Вугілля перестав робити гроші. Шукають лазівки. Там, куди крива вивезе ».

Нагадаємо, Олександр Захарченко заявив, що перші 95 вагонів вугілля з ДНР вже виїхали до Росії, а до літа все вугілля буде реалізовуватися в РФ. Звучить дуже сумнівно, оскільки в Росії багато свого більш дешевого вугілля. Хоча від росіян можна чекати чого завгодно.

"ДНР" і "ЛНР" готуються інтегруватись у Росію



В окупованому Криму російські посадовці та терористи Донбасу заявили про створення "інтеграційного комітету "Росія – Донбас".


У першому засіданні, яке відбулося 17 березня, взяли участь ватажки фейкових республік Ігор Плотницький і Олександр Захарченко, пише "Радіо Свобода".

За словами вождів "ЛДНР", з Україною їх більше нічого не пов’язує, а провідним партнером для них є Російська Федерація, до якої вони сподіваються увійти.

Крім того, під час засідання депутати Держдуми висунули ініціативу щодо так званих "громадян "ЛДНР". Мається на увазі спеціальний проект, у межах якого Росія співпрацюватиме з окупованим Донбасом в усіх напрямках – економічному, соціальному, культурному та гуманітарному.

Зауважимо, що координатором комітету став депутат Держдуми Росії та заступник голови Руської громади Криму Андрій Козенко, який свого часу заявляв, що створив у Держдумі групу з "парламентських контактів" із "ЛДНР".

Вже під час засідання так званого "інтеграційного комітету", Козенко зазначив, що підготував законопроект про скасування необхідності трудових патентів для "громадян" "ДНР" і "ЛНР".

Також голова окупаційного кримського "парламенту" Володимир Константинов запропонував проект "Россрегіон", у межах якого ніби стане можливим найповніша співпраця з терористичними угрупованнями Донбасу.

Додамо, що ресурс сумнівається у реалізації цих гучних заяв, оскільки перед захопленням бойовиками українських підприємств (в основному шахти та меткомбінати) на Донбасі, в "ЛДНР" прогнозували збільшення "бюджетів" чи не у двічі після отримання "податків".

Однак, шахтам потрібні ринки збуту, а металургійним підприємства – сировина, тому поки що вони зупиняються.

Видання наголошує, щоб вони запрацювали, їх слід включити до виробничих ланцюжків. Щоправда, сполучення з партнерами на підконтрольній Україні території урвалися,відтак шахтам та металургійним підприємствам шукають нові контакти.

Так, під час наради заступника голови російського уряду Дмитра Козака з представниками великих металургійних підприємств обговорювалася співпраця між захопленими підприємствами та такими російськими гігантами, як "Сєвєрсталь" Олексія Мордашова та "Металоінвест" Алішера Усманова (останньому належить "Луганськтепловоз").

До слова, у "Сєвєрсталі" та "Металоінвесті" журналістам заперечили факт наради, так само як і прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков. Однак представник так званої "ЛНР" у Мінській групі Владислав Дейнего підтвердив "бажання російських компаній" постачати руду.

Варто також зазначити, під "націоналізацією" з боку бойовиків мається на увазі зовнішнє управління, яке здійснюватиме ЗАО "Внєшторгсєрвіс" – воно фігурує в постановах так званих "рад міністрів" обох угруповань, і "ДНР", і "ЛНР". За інформацією, "Радіо Свобода" фірм за такою назвою понад десять розкидано по всій Росії: від Примор’я до Курська, є навіть у Придністров’ї.

Бойовики обстріляли місію ОБСЄ



Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявили, що сьогодні неподалік Ясинуватої , яка перебуває під контролем російських бойовиків, було обстріляно патруль спостерігачів, інформує replyua.net з посиланням на Корреспондент.net.

В патрулі були присутні п’ять представників ОБСЄ, які здійснювали контроль над дотриманням режиму припинення вогню в районі між підконтрольною офіційному Києву Авдіївкою та Ясинуватою, яка перебуває під контролем так званої «ДНР». Крім представників ОБСЄ, на місці подій були присутні два українських офіцери, один російський офіцер, чотири працівники української Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також чотири особи з сепаратистської бригади з розмінування. В обід було зафіксовано обстріли, які спрямовувались з південного боку. Цей регіон перебуває під контролем бойовиків. На щастя, ніхто з присутніх не постраждав. Наразі представників СММ ОБСЄ було вже втретє за останній місяць обстріляно в цьому районі.
'