воскресенье, 26 февраля 2017 г.

Блокада ОРДЛО – шлях до миру або війни?

 




Все йде за моїм прогнозом, який передбачає, що нинішній рік буде надзвичайно важким через загострення протистояння по всіх існуючих лініях розлому плюс поява нових – що всередині України, що зовні. І рік фактично визначить вектор розвитку ситуації в Україні.

Вже відомо як Росія фінансує терористів

На сайті Служби безпеки України (СБУ) 25 лютого вміщено інформацію про викритий механізм фінансування так званої «ЛНР». Як і передбачалося, це уряд Росії «допомагає» цій структурі, визнаній терористичною організацією, покривати від’ємне сальдо свого бюджету. Тільки тепер прес-центр СБУ назвав конкретні факти.

Один з російських слідів у «бюджеті ЛНР» розпочинається з «Фонду підтримки міжнародних гуманітарних проектів», президентом якого є громадянин Росії Володимир Пашков. Засновником вважають російський «Міжнародний розрахунковий банк». Фонд через рахунки некомерційної організації «Центр міжнародних розрахунків» надає кошти прямо у так званий «Державний банк ЛНР». За даними оперативників, на перший квартал 2017 року сторони домовилися про 11 мільярдів рублів ($190 млн), з яких терористи можуть зібрати лише 2 мільярди (трохи менше $35 млн).

Оприлюднено й видатки так званого «бюджету ЛНР». «Народна міліція…» отримала 820 млн рублів ($14,3 млн), На пропагандистів виділено 30 млн рублів ($522 тис).

Зазначимо, сьогодні СБУ вдалося заблокувати ретрансляцію російських телеканалів, які заборонені в Україні. Правоохоронці виявили, що ці послуги надавали двоє місцевих жителів.

Боевики ДНР заявили о своем серьезном поражении:

Боевики так называемой ДНР заявили, что украинские бойцы заняли территорию Донецкой фильтровальной станции, которая находится между Авдеевкой и Ясиноватой, в штабе АТО эти заявления опровергли. Об этом сообщает ONLINE.UA со ссылкой на ДАН. "Сегодня ночью украинская сторона захватила объекты Донецкой фильтровальной станции для ведения с ее территории огня по нашим позициям", — заявил заместитель командующего оперативным командованием ДНР" Эдуард Басурин. Также он рассказал, что захватили станцию "боевики из украинских радикальных националистических подразделений". Читайте также: Обстрелы на Донбассе: появились фото ужасных последствий Подтвердил поражение ДНР и один из бывших главарей боевиков Игорь Стрелков-Гиркин. "Подтверждается информация о занятии подразделениями ВСУ донецкой фильтровальной станции", — написал он на своей странице Вконтакте. При этом он снова высмеял вожака ДНР Александра Захарченко. "Но просто уверен, что господин Захарченко ни разу не расстроится. Ведь он многократно клялся в том, что ДНР "должна вернуться в состав Украины" на особых условиях. Вот она и возвращается. Только по частям", — добавил он. Между тем, штаб АТО опроверг сообщение о захвате станции. "В связи с распространением информации о якобы захвата украинской стороной объектов Донецкой фильтровальной станции для проведения обстрела неконтролируемых территорий Украины, пресс-центр штаба АТО заявляет, что эта информация не соответствует действительности и распространяется с целью реализации очередной провокации со стороны российско-оккупационных войск", — заявили военные. 
Источник: https://news.online.ua/769076/boeviki-dnr-zayavili-o-svoem-sereznom-porazhenii/

ЗАХАРЧЕНКО ЗАТІЯВ В ДНР ВЕЛИКИЙ ПЕРЕДІЛ

Організатори блокади залізничного сполучення з непідконтрольними Україні територіями можуть мимоволі підіграти верхівці ДНР. Сепаратистські ЗМІ пишуть про те, що Олександр Захарченко збирається націоналізувати майно «Метінвесту» Ріната Ахметова і збирається запустити Єнакіївський металургійний завод.


Нагадаємо, це підприємство, яке складає один з ключових активів в металургії «імперії» Ахметова, був змушений зупинений 20 лютого. Адміністрація відпустила людей у ​​вимушені відпустки зі збереженням 2/3 окладу. Схоже, цієї ситуацій вирішили скористатися ватажки фейковий «республіки». Хоча, як вони зможуть організувати виробництво, і куди збираються збувати гіпотетичну продукцію – загадка природи.

З початку блокади А. Захарченко утримувався від «гучних заяв» в підтримку або критики організаторів акції. Коли ж зупинився ЄМЗ він заявив про те, що готовий його, по суті, віджати, а також відновити виробництво. Ватажок бойовиків посилається на висновок якоїсь комісії, яка зробила висновок про те, що підприємство зможе працювати без поставок з України.

Правда, він замовчує в повному обсязі. Втім, коли якісь цеху на «віджатих» підприємствах бойовиками не затребувані, вони їх ріжуть на металобрухт. Мабуть, такий варіант Захарченко вважає прийнятним і в разі з ЄМЗ. Також Захарченко зазначив, що блокада залізничних колій не зіграла критичної ролі для промоб’єктів на непідконтрольною Україні території. Збитки, мовляв, несе лише українська сторона. Бреше, звичайно.



Боевики «ДНР» пытаются заругать население «отравленной водой» (фото)

Пытаясь посеять панику главари т.н. «ДНР» распространяют среди своих сторонников, а те в свою очередь разносят ужасающие «страшилки» о «коварных замыслах ВСУ». Главной новостью у них стало заявление главарей «ДНР» о том, что ВСУ заняли Донецкую фильтровальную станцию и могут отравить воду.

Эти слухи сторонники боевиков активно распространяются в соцсетях. Утверждается, что на станции в воду могут подмешать любую отраву или химическое вещество, в крайнем случае, отключат воду. Правда те поклонники «ДНР», кто ещё хоть чуть-чуть адекватен, крайне недовольны тем, что боевики «сдали» станцию. Они ругают за это главарей «республики» и иронизируют, что те могут в ответ лишь провести флешмоб.

Вот что пишут сторонники боевиков в соцсетях: «Счас химики впрягутся, и Донецк на унитазах», «Главное, чтобы дождь не останавливался, будет, чем туалет смыть», «На ДФС направлены лучшие хороводно-флешмобные подразделения ОД ДР».




'