понедельник, 20 февраля 2017 г.

Полторак заявив про дотримання Мінських угод при зайнятті позицій на Світлодарській дузі

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Збройні сили України не порушили «Мінських угод», взявши під контроль нові позиції в районі Світлодарської дуги, оскільки, згідно з домовленостями, ця територія і так належить Україні.

Новину передає «Преса України».

Полторак зазначив, що наші міжнародній партнери не висували жодних претензій стосовно зайняття українськими військовими нових позицій на Світлодарській дузі. Він додав, що таких претензій взагалі немає бути адже згідно з чинними міжнародними зобов'язаннями зайняття ЗСУ територія належить Україні. 

«Що стосується наших міжнародних партнерів, таких звинувачень (у порушенні Мінських угод - ред.) немає, тому що їх бути не може по суті, оскільки ми не порушуємо Мінські угоди. Взагалі, згідно Мінським угодами, ця територія (нові позиції в районі Світлодарської дуги) належить Україні. Ми всі переміщення робимо на своїй території», - заявив він.

Варто відзначити, що ще 23 грудня українські військові зайняли селище Новолуганське. Також українські військові встановили блокпост на південній околиці селища Новолуганське в районі Світлодарської дуги.

Нагадаємо, Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що українські військові під час контратаки в районі Світлодарської дуги зайняли важливі висоти, що дає можливість зменшити кількість обстрілів на цьому напрямку.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'