пятница, 17 марта 2017 г.

ДНР спіткав великий провал



ДНР продовжує «ковбасити» від взяття силами АТО Донецької фільтрувальної станції: «З уривчастих доступних даних укри по ходу вчора імітували” напад “на АП, а самі нишком зайняли ДФС, Басурінг в акуе». У сепарскіх паблік опубліковані інструкції, як рятуватися від отруєння хлором .

Але вже ближче до вечора стало зрозуміло, що ВСУ ДФС не брали; і «Азов» теж. Прес-центр АТО в 17:00 розмістив інтерв’ю воїнів 72-ої бригади ЗСУ, в якій закомбріга Олександр Самарський чітко сказав, що його позиції стоять близько ДФС (на захід від); а обстрілюють станцію зі сходу (ДНР), що видно по слідах від розривів снарядів на східних стінах будівель.

Потім українські патріоти з окупованої території засумнівалися у взятті ВСУ ДФС:

«Necro Mancer»: «Загадкова історія з ДФС. Поки я бачу повідомлення про її занятті тільки з Сепо-джерел. Ні ОБСЄ, ні хтось ще не підтвердив. Провокація? »

«IgorGirkin»: «підбив підсумки: 1) ВСУ на ДФС НІ! і бути не може .. 2) Орки не дали ОБСЄ можливість підняти БПЛА … Чекаємо ».

І ось вже орієнтовно о 22:20 прес-центр АТО зробив заяву – ВСУ ДФС таки не брали (дивись скрін).

PS .: На думку «Реала» ненав’язливий контроль за ДФС ВСУ встановили, по крайней мере, ще пару місяців назад, що визнавала в своїх зведеннях навіть СММ ОБСЄ – станція реально ближче до української території, так що контролювати треба: позиції ВСУ поблизу ДФС, безумовно, є. Але навіщо при цьому займати будівлі і приміщення спеціалізованого об’єкта, чия нейтральність окремо обумовлена в мінських угодах?

Який тоді сенс заяви Басуріна і дикої паніки в ДНР? Версію про можливі провокації ми, звичайно, не відкидаємо (вони можливі завжди і всюди). Але все ж, здається, що ДНР просто хотіла пояснити, навіщо її арту розбомбила ДФС – розриви на території, попадання в будівлі, евакуація персоналу, зупинка станції;неминучі висновки ОБСЄ. А вийшла дика істерика в рядах сепаратистів із звинуваченнями на адресу керівництва «республіки» в «Зрада» …

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'