четверг, 22 декабря 2016 г.

Програмою СБУ "На тебе чекають вдома" скористався колишній бойовик т.зв. "ДНР"

Правоохоронці встановили, що мешканець міста Авдіївка на Донеччині під впливом ідей «русского міра» у 2014 році вступив до лав незаконного збройного формування т.зв. «Всевеликого війська донського». На території України озброєні «казакі» під гаслом «підтримання порядку» вчиняли розбої, грабежі, залякування місцевого населення. 

Спостерігаючи за зневажливим ставленням до мешканців регіону, порушенням прав людей і, усвідомивши незаконність такої діяльності та хибність свого вчинку, бойовик вирішив залишити незаконне формування.

З огляду на добровільну відмову воювати проти власного народу та скоювати інші злочини співробітники СБУ запропонували чоловіку взяти участь у Програмі «На тебе чекають вдома».

У зв’язку з добровільним повідомленням правоохоронним органам про всі обставини своєї діяльності на користь сепаратистів, а також сприяння у дослідженні матеріалів справи, суд звільнив колишнього бойовика від кримінальної відповідальності за скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Чоловік, демонструючи рішення суду про звільнення його від кримінальної відповідальності, звернувся до «товаришів по зброї», наголосивши на незаконності їхньої діяльності. Але підкреслив, що вони мають можливість відповідно до законодавства України скористатися своїм громадянським правом на виправдання та повернутися до мирного життя.


Комментариев нет :

Отправить комментарий

'