суббота, 12 ноября 2016 г.

На Донбасі затримали юнаків, які тероризували підприємців, підриваючи гранати на їх подвір’ях

Невідомі двічі кидали бойові гранати на приватне подвір’я – у травні та жовтні цього року. В обох випадках мішенню зловмисників була одна й та сама родина приватних підприємців.

В результаті ретельної оперативної роботи затримані двоє місцевих мешканців, які здійснили обидва злочини … на замовлення.

В травні до Торецького відділення поліції звернулася 42-річна жінка, яка розповіла, що вночі прокинулася від потужного вибуху у дворі свого домоволодіння. На місці події працівники слідчо-оперативної групи знайшли металеві осколки, схожі на фрагмент гранати.
Вночі поліцейські провели усю первинну роботу – опитали господарів будинку, сусідів, встановили коло спілкування родини, яка стала жертвою нападу. На той час першочергові заходи з розшуку злочинців не дали позитивного результату, однак правоохоронці не припиняли роботу по встановленню осіб, причетних до вибухів.

В жовтні на територію того ж будинку невідомі кинули вже два вибухових пристрої. Як і в перший раз, правоохоронцями було знайдено фрагменти бойових гранат.
Проводячи необхідні оперативно-слідчі дії, поліцейські відпрацьовували всі можливі версії серії вибухів. Враховуючі те, що постраждалі є приватними підприємцями, оперативники не виключали, що мотив може бути пов’язаний з їх діяльністю.

Сьогодні в результаті кропіткої оперативної роботи зловмисники були встановлені. Ними виявились місцеві мешканці 17 та 19 років. Хлопці пояснили правоохоронцям, що гранати їм передав знайомий та за грошову винагороду попросив їх кинути саме на це подвір’я.
Зараз із затриманими працюють слідчі, а оперативники встановлюють замовника злочинів.
За обома фактами було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст.194 «Умисне знищення або пошкодження майна» Кримінального кодексу України. Ведеться досудове розслідування.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'