суббота, 19 ноября 2016 г.

НОВИНИ "КОМАНДИР МЕНІ БУВ ЗА БАТЬКА..." – В АВДІЇВЦІ ЗАГИНУВ ГЕРОЙ 72-Ї БРИГАДИ ЗСУ

У четвер, 17 листопада, під час мінометного обстрілу на позиції загинув командир взводу Сергій Ходоровський

Поруч Авдіївки від обіду російські найманці вели стрілецький вогонь. Надвечір почали стріляти з мінометів та задіяли артилерію. Тут вогонь коригують ворожі безпілотники. У четвер, 17 листопада, на одній з передових позицій загинув військовий – командир взводу 72-ї механізованої бригади Сергій Ходоровський.

"З вечора вони не стріляють – заходять сюди, коли темніє, потім у них прострілка, а потім, коли дізнаються, де є вогневі позиції, потім викупають – де які позиції, і потім починають туди насипати по-жорсткому", – розповідає військовослужбовець 72-ї механізованої бригади ЗСУ із позивним "Псих".

Це одна з найнебезпечніших позицій на передовій під Авдіївкою. Із настанням темряви тут завжди гаряче. Бойовики – геть близько. Іноді підповзають майже впритул. Місцевість та руїни будинків цьому лише сприяють.

"Псих" продовжив: "Вони приходять, десь лягають і стрекочуть, відкривають то по нашій позиції вогонь, то по другій позиції вогонь. ППС плюс маскування – "спец" добре підготовлений. Я його метрів 30 бачив".

Кулемети, міномети, артилерія. Ці позиції військових, тільки-но стемніє, накривають просто з усього. Зброя у ворога точна, позиції – пристріляні. Першими атакують автоматники. Як от у п'ятницю, 18 листопада, по обіді.

"Починає один обстрілювати, коли закінчує і сідає перезаряджатися, четверо-п'ятеро починають. БК у них закінчуються, на перезарядку йдуть, артилерія їх прикриває. Артилерія відпрацювала, починають вони знову", – боєць 72-ї механізованої бригади ЗСУ "Дизель".

У четвер, 17 листопада, під час мінометного обстрілу вже вдруге за листопад на цій позиції загинув боєць. Командир взводу Сергій Ходоровський. Йому було 36 років. Кадровий військовий, він служив в Іраку, виходив з оточення під Іловайськом. У нього вдома залишилась маленька дитина.

Наймолодший у взводі загиблого Сергія Ходоровського – 20-річний Євген. Згадуючи командира, юнак не стримує сліз. Той був для нього вчителем – адже на війні Женя лише місяць.

"Людина добра, хороша, таких людей мало. У мене немає слів, мені тяжко говорити. Я навіть не вірю, що цієї людини немає. Я його вважав як свого батька тут", – військовий 72-ї бригади ЗСУ Євген.

На початку листопада на цих же позиціях загинув Денис Здоровець – киянин, якому у вересні виповнилося 22.

Ольга Калиновська, Анна Кудрявцева, Донецька область, "5 канал"


Комментариев нет :

Отправить комментарий

'