пятница, 23 сентября 2016 г.

Інформатора терористів засуджено до 4-х років позбавлення волі

Апеляційний суд Донецької області визнав винним мешканця Авдіївки у сприянні діяльності терористичної організації.

Впродовж січня 2015 року зловмисник збирав інформацію про дислокацію та переміщення військовослужбовців та техніки українських підрозділів. Дані він прив’язував до координат місцевості та електронною поштою і телефоном передавав представникам терористичної організації «ДНР».

Отримані відомості терористи використовували для прицільних артилерійських обстрілів позицій українських військових та будинків мирних мешканців. Після того, як співробітники Служби безпеки України затримали інформатора бойовиків, вони провели досудове слідство та направили обвинувальний акт до Красноармійського міськрайонного суду Донецької області. 

Суд визнав зловмисника невинуватим у сприянні терористичній діяльності та звільнив його з-під варти у залі суду. Це рішення було оскаржено прокуратурою. Апеляційний суд Донецької області скасував вирок суду першої інстанції, визнав зловмисника винним за ч.1 ст.258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'