среда, 9 марта 2016 г.

Культурно-мистецький проект "Кобзар єднає Україну" завітає до Маріуполя

У четвер, 10 березня, український політик та громадський діяч, голова фонду "Рідна країна" Микола Володимирович Томенко у супроводі народного депутата України Дмитра Валерійовича Лубінця завітає до Маріуполя з презентацією просвітницької акції «Кобзар єднає Україну» у рамках вшанування памяті Т.Г.Шевченка.

До презентації та наради у Маріуполі долучаться т.в.о. заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігор Сергійович Стокоз та Аліна Валентинівна Певна - начальниця управління культури та туризму Донецької ОДА.


Орієнтовний план на 10 березня

(з 9:00 до 12:00, загалом - 2 події)

Базове місце проведення – Маріупольський державний університет, (адміністративний корпус, ауд. 210, просп. Будівельників, 129-А).

9:30 - культурно-освітня лекція за участі викладацького складу, студентів, зацікавлених освітян, діячів культури з м. Маріуполя та навколишніх районів.

11:00 - зустріч-нарада з представниками обласного, міського, районного керівництва, а також міськими, районними очільниками напрямків культури та освіти, директорами вищих навчальних закладів, загальноосвітніх навчальних закладів, культурно-мистецьких установ; презентація видань Фонду М.Томенка "Рідна країна":

- видання "Український щорічник" в подарунок для представників навчальних закладів, бібліотек, закладів культури регіону;

- посібник "Україна: історія Конституції" - для обласних загальноосвітніх закладів;

- аудіо-диск "Слуханка для української малечі" - для дошкільних закладів;

- відео-диск "7 історичних чудес України".

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Довідково:

У березні, на «шевченківські дні», Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» разом з видавництвом «Генеза» проводить містами південного сходу країни просвітницьку акцію «Кобзар єднає Україну».

Зокрема, в дошкільні заклади, школи, бібліотеки та вищі навчальні заклади населених пунктів Запорізької та Донецької областей буде передано для просвітницької і виховної роботи низку проектів Фонду.

9 березня: акція «Кобзар єднає Україну» пройде у м. Бердянськ;

10 березня:

– візит до м. Маріуполь (відкрита лекція у Маріупольському державному університеті за участі викладацького складу, студентів, освітян, діячів культури з м.Маріуполя та навколишніх районів)

- та до м. Волноваха.

Про це повідомив засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко під час прес-конференції в «Укрінформі».

«Дуже важливо сьогодні підтримати морально та інформаційно тих людей, які безпосередньо займаються питаннями освіти, виховання, культури на неспокійних українських територіях. Тому ми зібрали з проектів Фонду останніх років різноманітні видання і подаруємо їх освітнім закладам на Донеччині», – повідомив М. Томенко.

Зокрема, йдеться про:

- аудіовидання («Слуханка для української малечі», «Класика української літератури. Живі голоси»);

- відеовидання (DVD-диски з фільмами про фіналістів різних етапів акції «7 чудес України»);

- друковані видання (навчальний посібник «Україна: історія Конституції», «Український щорічник на 2016 рік») тощо.

«Останнім часом відбулося зміщення акцентів, і ми почали ділити українців на «справжніх» і «несправжніх». З одного боку, ми прагнемо єдності з Донбасом, а з іншого – ми дуже мало для цього робимо, починаючи з інформаційного єдиного поля і закінчуючи культурними, просвітницькими речами.

Тому ми їдемо на Донеччину зі своєрідною об’єднавчою місією, будемо зустрічатися з освітянами, діячами культури, студентами, викладачами Донеччини і робити все, щоб ближчим часом це єднання було більш реальним, світоглядним і воно допомогло би в територіальному об’єднанні України», – зазначив Микола Томенко.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'