среда, 9 декабря 2015 г.

Євросоюз скасує візи для України і Грузії в середині 2016 року, – Die Welt

Європейський Союз планує незабаром скасувати візовий режим для громадян України та Грузії. Для обох цих країн дозвіл на в’їзд до країн ЄС без віз почне діяти з середини 2016 року, повідомило DW з посиланням на німецьку газету Die Welt.
За інформацією обізнаних дипломатичних кіл видання в Брюсселі, 15 грудня Єврокомісія має представити звіт, в якому буде дана позитивна оцінка ходу виконання Києвом і Тбілісі умов для скасування віз.

Така оцінка Єврокомісії стане передумовою для згоди країн-членів ЄС на скасування віз для громадян Грузії та України. Разом з тим наголошується, що Києву, на думку Брюсселя, треба буде до весни 2016 року покращити роботу в деяких сферах, зокрема, у боротьбі з корупцією.

Видання уточнює, що скасування візового режиму для грузинів та українців передбачає дозвіл на перебування в Євросоюзі впродовж трьох місяців протягом півроку. При цьому працювати в країнах ЄС буде заборонено.

Нагадаємо, нещодавно група депутатів Європейського парламенту звернулася з листом до вищого керівництва Європейського Союзу, в якому попросила надати Україні безвізовий режим.

1 комментарий :

  1. Правда об убийстве директора музыкальной школы г. Волновахи http://antivolna.blogspot.ru/2015/09/blog-post_19.html

    ОтветитьУдалить

'