вторник, 13 октября 2015 г.

Як учні Волноваського району вчилися обирати професії

З метою ознайомлення учнівської молоді зі світом професій, які користуються попитом на ринку праці регіону, набуття впевненості у власних силах, розкриття проблем стосовно вибору професії, визначення можливості застосування особистих якостей у майбутній професійній діяльності, 8 жовтня 2015 року фахівці Волноваського районного ценру зайнятості провели виїзний профконсультаційний захід для учнів Мирненьскої ЗОШ І-ІІІ ст.

В процесі роботи учні ознайомилися з професіями актуальними на ринку праці району, послугами, що надаються районним центром зайнятості; розширили уявлення про процес пошуку професії та його головні складові, а саме: об’єктивне оцінювання себе як особистість (інтереси, нахили, здібності, професійно необхідні якості та рівень їх розвитку), володіння інформацією про світ професій, насамперед тих, що відповідають особистості та реалізації бажаного. Бажаючі, за допомогою сучасних психодіагоностичних методик, мали можливість з’ясувати свою професійну спрямованість та об´єктивно оцінити свої особисті якості, отримали індивідуальні консультації щодо професійного самовизначення, розвитку здібностей та навичок.

Разом з цим, фахівець районного центру зайнятості Чугуєва Марина зустрілася з батьками учнів. На загальношкільних батьківських зборах було зроблено наголос на тому, що саме батьки, в силу життєвого та трудового досвіду та авторитету, мають першочергове право голосу при прийнятті дитиною відповідального рішення щодо вибору професії. А це рішення повинне бути виваженим і правильним. Щоб успішно склалася професійна кар’єра дітей, в якості прикладу їм потрібен їх професійний досвід, допомога, підтримка, розуміння, бажання і, звичайно, їхня поінформованість щодо правил вибору професії. Саме батьки повинні дати дитині зрозуміти, що поважають її вибір і їм не байдуже те, що вона робить у цьому напрямку, стимулювати самостійність та ініціативу дитини у навчанні та саморозвитку, обов’язково підтримувати віру у власні сили, вчити дитину ставити чіткі цілі та досягати їх (починати з маленьких завдань і поступово їх збільшувати), запропонувати підлітку попрацювати на канікулах. Перспектива заробітку і можливість спробувати свої сили дасть дитині можливість відчути себе самостійною, підготує до прийняття важливих рішень.

В заходах прийняло участь 80 осіб.

Всі учасники виявили надію на подальшу плідну співпрацю, адже, коли людина займається улюбленою справою, вона завжди досягає успіху.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'