суббота, 10 февраля 2018 г.

Програма СБУ «На тебе чекають вдома» допомогла трьом колишнім бойовикам ОРДЛО

На Донеччині за Програмою Служби безпеки України «На тебе чекають вдома» суд звільнив від кримінальної відповідальності двох учасників незаконних збройних формувань. Оперативники спецслужби встановили, що обидва мешканці Слов’янська у 2014 році, піддавшись російській пропаганді, приєдналися до терористичної організації «ДНР». 

Перебуваючи у лавах бандформування, вони чергували на незаконних блокпостах бойовиків. Проте розчарувавшись у справжніх реаліях «руського миру», чоловіки покинули терористів та повернулися на підконтрольну українській владі територію. Побоюючись кримінальної відповідальності вони переховувалися у Слов`янську. Дізнавшись від знайомих про Програму СБУ «На тебе чекають вдома», колишні бойовики звернулися до правоохоронних органів із відповідною заявою. Досудовим розслідуванням встановлено, що обидва мешканці Донеччини не брали безпосередньої участі у бойових діях та не вчиняли інших злочинів. У зв`язку з цим Слов’янський міськрайонний суд звільнив двох колишніх учасників незаконних збройних формувань від кримінальної відповідальності. 

Ще один колишній бойовик терористичної організації «ДНР», який переховувався на території Росії, скористався Програмою СБУ «На тебе чекають вдома». Правоохоронці встановили, що мешканець Краматорська вступив до лав незаконного збройного формування, у складі якого залучався до чергування на блокпостах бойовиків. Після звільнення міста силами антитерористичної операції чоловік покинув своїх «поплічників». Через страх бути притягненим до кримінальної відповідальності за участь у складі НЗФ він тривалий час переховувався на території РФ. Про Програму СБУ «На тебе чекають вдома» чоловік дізнався за допомогою мережі Інтернет та вирішив звернутися до правоохоронців.

 Обставини вчиненого колишнім бойовиком правопорушення перевіряються у рамках кримінального провадження. Наразі чоловік знаходиться вдома зі своєю родиною та очікує на передбачене законодавством України звільнення від кримінальної відповідальності. Ставши на шлях мирного життя, чоловіки закликали учасників незаконних збройних формувань ОРДЛО скласти зброю та повертатися до мирного життя. - See more at: https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/21/view/4360#.1YKm9CEI.dpbs

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'