пятница, 14 апреля 2017 г.

Жителі «ДНР» розповіли, як їх силоміць роблять «невиїзними»

У Донецьку лікарям забороняють залишати межі підконтрольної угрупованню «ДНР» території.

Як повідомляє Depo.Донбас, про це пише донецький блогер Станіслав Васіна.

Бойовики прирівнюють місцевих «бюджетників» до «держслужбовців» і забороняють їм виїзд на підконтрольну Україні частину Донецької області, побоюючись відтоку кадрів.

У квітні в «ДНР» багато жителів отримали «квитанції» із зазначенням нарахованого боргу з погрозами, що в разі відмови його погашення боржник може бути не випущений за «межі» псевдореспублікі. Однак це не єдиний метод утримати місцеве населення. Багато хто з жителів дійсно починають замислюватися про переїзд. Однак тут у справу вступає «міністерство державної безпеки».

Днями в Донецьку проводило «профбесіди» з медиками їх «керівництво», яке отримало відповідні «формуляри» і «рекомендації» для підлеглих від окупаційних «адміністрацій» і «спецслужб». Медикам був зачитаний незрозумілий «наказ» про заборону виїзду «держслужбовців» за межі «ДНР».

«Про те, що відбувалося мені розповів один зі знайомих лікарів, цитую його слова: «Сьогодні нам зачитали «указ» або «наказ» про заборону виїзду на територію України для «держслужбовців», мотивуючи це тим, що в Україні нас прирівняють до колабораціоністів і там нам загрожує термін до 8 років. А тих, кому «пощастило повернутися», — як висловився наш головлікар, — обов’язково візьмуть «на карандаш» спецслужби, тому що в Україні, нас однозначно «завербували співробітники СБУ» (інакше як ми повернулися, а не сіли на термін) На питання: «Відколи лікарів прирівняли до «держслужбовців». Нам ще раз настійно «порекомендували не перетинати «кордон», щоб уникнути проблем», — пише блогер.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'