среда, 28 декабря 2016 г.

У СІЗО «ДНР» перебувають близько 2 тис. росіян

У СІЗО Донецька утримується близько 2 тис. росіян, які приїхали на Донбас в 2014 році, щоб приєднатися до незаконного збройного формування. Про це заявила російська письменниця Наталія Макеєва, яка підтримує діяльність «ЛНР/ДНР», інформують «Новини Донбасу».

За словами Макеєвої, вона займається питаннями, пов'язаними з військовополоненими як в підконтрольних бойовикам районах, так і на підконтрольній українському уряду території. За її словами, утримувані росіяни приїхали на Донбас в 2014 році і перебували під керівництвом Ігоря Гіркіна-Стрєлкова. Факт затримання громадян РФ їй підтвердив ватажок «ДНР» Олександр Захарченко

«Я знаю, що в СІЗО Донецька сидять люди, які прийшли під час першої хвилі, патріоти. Коли я розмовляла з Захарченком, він мені показав величезну купу документів, сказав «так, це ваші, російські, прийшли, оскільки Стрєлков їм сказав годуватися із землі, безліч злочинів». Наскільки я розумію, там близько 2 тис. людей вже сидить і ми не розуміємо, яка правова юридична зона, як ми можемо їм допомогти і хоча б дізнатися, за якою статтею вони сидять», - заявила Макеєва під час прямої трансляції на YouTube-каналі Олександра Ходаковського «Діалог».

Макеєва додала, що ватажок бойовиків «ДНР» розповів їй, що затриманих росіян «судитимуть за законами республіки».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «ДНР» та «ЛНР» передали Україні двох заручниць - Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'