вторник, 29 ноября 2016 г.

СБУ у рамках Програми «На тебе чекають вдома» повернула до мирного життя ще одного бойовика (відео)

Співробітники Служби безпеки України в рамках Програми «На тебе чекають вдома» схилили до добровільного складання зброї та повернення до мирного життя колишнього бойовика т.зв. «ДНР». Мешканець Донецька через скрутне матеріальне становище у 2015 році вступив до складу незаконного збройного формування «Оплот».

У терористичному угрупованні чоловік отримав посаду водія, займався перевезенням боєприпасів, продовольства та бойовиків. Через деякий час, зважаючи на систематичну невиплату заробітної плати та нелюдське ставлення командирів і підлеглих, чоловік вийшов зі складу НЗФ. За порушення комендантської години він був заарештований і зазнав катувань з боку колишніх товаришів по службі.

Перебуваючи під арештом, залучався до розвантаження складів артозброєння з нерозірваними боєприпасами на території колишнього військового училища. За його свідченнями, «штрафники» працювали на нерозмінованих об’єктах, без попереднього інструктажу у жахливих умовах. Жодних офіційних звинувачень у порушенні будь-яких "законів" т.зв. «ДНР» затриманим не висувалось, чоловіків просто «відловлювали» на вулицях для залучення до складних та небезпечних робіт.

Під час ув’язнення донеччанину на власні очі довелось побачити трагічну загибель хлопців, що працювали поруч. Інформація про добровільну відмову чоловіка воювати проти власного народу, скоювати убивства та інші злочини проти власних громадян стала відома співробітникам СБУ.

Йому було запропоновано взяти участь у Програмі «На тебе чекають вдома». Це дало змогу чоловіку повернутися на контрольовану українською владою територію та сподіватися на передбачене законодавством України звільнення від кримінальної відповідальності. Колишній «оплотівець» звернувся до всіх, хто може почути його в рідному Донецьку, не боятися та боротися за Україну.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'