вторник, 25 октября 2016 г.

Делегація Волноваського району взяла участь в першій громадській дискусії щодо децентралізації

Громадська дискусія «Децентралізація у дії. Перші результати, можливості і виклики» відбулась 19 жовтня 2016 р. у м. Маріуполь Донецької області.

У дискусії взяли участь сільські та селищні голови, представники районних та сільських рад, голови об’єднаних територіальних громад Донецької та Полтавської областей, громадські активісти, експерти національного рівня та представники ЗМІ. Волноваський район був представлений 20 учасниками, серед яких: в.о. голови райдержадміністрації Іванченко О.В., керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голова Волноваської районної ради Лубінець В.Д., заступник голови Волноваської районної ради Демченко С.В. і представники органів місцевого самоврядування району – сільські, селищні голови.

Учасники обговорили практичні питання децентралізації, особливості створення і подальшого розвитку об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та обмін досвідом між ОТГ з різних регіонів.

Спілкування тривало декілька годин, протягом яких учасники отримували відповіді на питання, що стоять у громади на шляху об’єднання, та обговорювали вектори розвитку, які є перспективними після об’єднання та проведення виборів.

Досвідом впровадження реформи у своїх об’єднаних громадах поділились практики об’єднання громад – Іван Лещенко, голова Білоцерківської ОТГ Полтавської області, та Петро Цимидан, голова Краснолиманської ОТГ Донецької області.

Громадська дискусія відбулась за ініціативи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та за сприяння Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO. Організаційну та консультаційно-дорадчу підтримку заходу надала ГО «Ініціативна група «Разом!».

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'