четверг, 1 октября 2015 г.

У Волновасі відзначили День усиновлення (фото)

«Про тих , хто дарує тепло дітям», під такою назвою 30.09.15г. пройшов захід на базі Волноваської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 для опікунів, прийомних батьків та їхніх дітей з м. Волноваха, присвячений Дню усиновлення.

День усиновлення відзначається щорічно в останній день вересня, в день великого православного свята, Дня святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії.

Вперше це свято було установлене наказом Президента України у 2009 році з метою підтримки та розвитку усиновлення. Проголошено нові соціальні ініціативи, спрямовані на захист дітей. Це в першу чергу збільшення державної підтримки дітей з особливими потребами, дітей-сиріт та сімей, які виховують таких дітей.

В Україні є чимало малят , які потребують родинного тепла і турботи. Сьогодні держава підтримує розвиток та впровадження «сімейних форм» виховання дітей: утворення дитячих будинків сімейного типу і прийомних сімей, сімей під опікою В цих сім’ях створюються всі умови для того, щоб діти почували себе, наче у справжній власній сім’ї.

У Волноваському районі на теперішній час проживає 188 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти виховуються в 125 сім’ях різних форм виховання. В районі створено 11 прийомних сімей, 3-дитячих будинків сімейного типу.

Привітати опікунів та прийомних батьків прийшли представники різних структур: Олександр Володимирович Іванченко – помічник народного депутата Д.В.Лубінця.

Лідія Євгеніївна Тараш– помічник народного депутата Д.В.Лубінця

Оксана Миколаївна Понька- директор благодійного фонду «Я-Волноваха»

представники відділів райдержадміністрації, Волноваського РВ ГУМВС України в Донецькій області.

20 найвідповідальнішим опікунам та прийомним батькам вручені Подяки Волноваської райдержадміністрації та квіти.

А всі опікуни та прийомні батьки отримали продуктові набори від благодійного фонду « Я-Волноваха» та народного депутата Д.В.Лубінця

Від імені опікунів виступила Жмуденко О.Ф., яка висловила подяку всім, хто організував це свято.

Для всіх винуватців свята учні ЗОШ № 7 підготували концертну програму, учасниками якої були діти під опікою. Вели захід соціальний педагог школи Пєнєва О.В. та Заритов І.\ дитина під опікою/.


1 комментарий :

  1. А гасло написано по москальскі!!!Які ви українці???Проведемо повну українізацію.А незгодних до стіни.Волновахці!!!Владу геть!!!!!!!!!Годі брехати.Ви що не знаєте хто такий Овчинніков та Демченко???Це злодії.ЩО ВКРАЛИ У ВАС МАЙБУТНЄ.Геть злодіїв із влади.

    ОтветитьУдалить

'