четверг, 12 января 2017 г.

Російські найманці масово тікають з Донбасу



«Інструктори», яких Кремль присилає в так звані «армії» терористичних «ДНР» і «ЛНР», воювати за «рускій мір» на Донбасі не хочуть.

Вони масово тікають назад у Росію, залишаючи службу без відома кураторів. Про це з посиланням на дані української розвідки повідомив сьогодні на брифінгу речник Міноборони України.


Читайте також: Масові самостріли — окупанти на Донбасі воювати за «рускій мір» уже не хочуть

Олександр Мотузяник, зокрема, повідомив про такий факт дезертирства російських найманців з навчального центру на окупованому Донбасі.

«На початку місяця 11 російських військових інструкторів, які прибули на Донбас для підготовки бойовиків, самовільно залишили навчальний центр та виїхали до Росії. Це пов’язано з їхнім невдоволенням низькою заробітною платою та планам командування залучити їх до бойових дій», — сказав речник Міноборони України.


Читайте також: Російські куратори придумали покарання для бойовиків «ДНР»

У Росії такі найманці становлять реальну загрозу, скоюючи важкі кримінальні злочини.

«Через інцидент, що стався у Москві 8 січня, коли бойовик з Донбасу убив людину та поранив кількох російських поліцейських, командування російсько-окупаційних військ всіма силами намагається приховати факт від’їзду інструкторів. Ці люди становлять небезпеку для суспільства, оскільки розчарувалися в ідеях «русского міра», мають проблеми з психікою та добре володіють зброєю. Своє майбутнє такі «солдати удачі» бачать у приватних військових компаніях чи організованих злочинних угрупованнях», — йдеться в повідомленні.


Читайте також: У банді Ходаковського бойовики масово приховують втрати

Тікають з фронтів Донбасу і рядові бойовики.

«Вчора Віталій Кірієнко – бойовик зі складу так званої «7-ї бригади» противника – самовільно втік з передової, викрав цивільний автомобіль і зник у невідомому напрямку», — навів найсвіжіжі дані української розвідки Олександр Мотузяник.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'