четверг, 11 августа 2016 г.

Незаконний обіг зброї та засобів ураження, негативні наслідки їх використання



СБУ спільно з ЗСУ блокували два випадки незаконного обігу зброї та боєприпасів в районі проведення антитерористичної операції.
Про це повідомляє прес-центр СБУ.
Так, у жителя Мар'їнського району Донецької області правоохоронці вилучили два гранатомети РПГ-26 і майже півтисячі бронебійних патронів калібру 7,62.
Другий випадок стався під час перевірки автомобіля жителя Волноваського району: оперативники спецслужби вилучили чотири гранати Ф-1, РГН і РГД-5 з запалом. Військові засоби ураження чоловік намагався переправити на тимчасово окуповані території.

В обох випадках порушено кримінальні провадження у ч. 1 ст. 263 КК України "Носіння, зберігання, придбання... бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу".
Незаконне поводженні зі зброєю в Україні тягне за собою кримінальну відповідальність. Злочини даної категорії є достатньо поширеними: кримінальні правопорушення проти громадської безпеки, до яких відносяться зазначені протиправні дії, згідно зі статистикою є одними з найчисельніших злочинів, за які громадяни засуджуються українськими судами.
Так, за незаконне поводження з вогнепальною зброєю, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв (ч.1 ст.263 КК) передбачене покарання від 3 до 7 років позбавлення волі. Для порівняння покарання у виді 7 років позбавлення волі може бути призначене навіть за такий тяжкий злочин, як (для прикладу) вбивство.
Виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї, фальсифікація, незаконне видалення чи зміна маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв (ст.2631 КК) карається позбавленням волі від 3 і аж до 12 років (в залежності від наявності певних кваліфікуючих ознак: вчинення дій повторно, за попередньою змовою групою осіб чи організованою групою).
За незаконне поводження з холодною зброєю (ч.2 ст.263 КК) найбільш м’яким покаранням є штраф у розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 850 гривень), а найбільш суворим – позбавлення волі на строк 3 роки.


1 комментарий :

  1. 7 "котлов" украинских карателей на Донбассе. Хроника позора http://antivolna.blogspot.ru/2015/09/7.html

    ОтветитьУдалить

'