пятница, 2 октября 2015 г.

Школярі мали можливість поспостерігати як печуть хліб для жителів Волновахи (фото)

29 та 30 вересня 2015 року пекарня ТОВ "Афродіта" відкрила свої двері для учнів шкіл Волноваського районну. За ініціативи Волноваського районного центру зайнятості були проведені професіографічні екскурсії на підприємстві. У заході прийняли участь учні 7 класу Волноваського ліцею та учні 10 класу Волноваської ЗОШ І-ІІІ ст. №3.

Професіографічна екскурсія складалася з декілька циклів, а саме: відділення опарне, вимішування, тістоділительне та відділення простоювання тіста. Крім того цікавим елементом екскурсії став лавашний цех та тунельна піч.

Екскурсію проводила начальник виробництва Тетяна Олександрівна Прилуцька. Спеціаліст використовуючи професійну мову разом з тим знайшла підхід до учнів та зацікавила їх своєю розповіддю. Учні отримали первинні знання про професії: тістовод, тістороб, формувальник тіста, машиніст тістомісильних та тістообробних машин.

Наочно спостерігаючи, як готовиться опара для хліба (за допомогою мезофільної культури молочно-кислих бактерій), захоплюючись майстерністю та спритністю, з якою молоді дівчата працюють з тонесеньким тістом у лавашному цеху, вдихаючи запашні аромати готових виробів, молодь на практиці пройшла весь цикл виробництва.

По закінченню заходу керівництво підприємства зробило приємні подарунки екскурсантам (хлібобулочні вироби та солодкі напої). Учні були приємно вражені.

В результаті проведення професіографічної екскурсії спеціалістами центру зайнятості були відзначені схвальні відгуки від учнів та вчителів та побажання в більш глибшому ознайомлені з професіями для виробництва хліба.

Будемо сподіватися, що ця подія стане прикладом для майбутніх спільних заходів співпраці Волноваського районного центру зайнятості, підприємств міста та Волноваського району та, звичайно, підростаючого покоління.


1 комментарий :

  1. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить

'