пятница, 16 октября 2015 г.

Як у лісах під Волновахою виховували патріотів (фото)

Протягом 14-15 жовтня на території Волноваського району відбувся Перший військово-патріотичний вишкіл новоствореної громадської організації «Незалежний громадський контроль».

Ідея проведення такого заходу виникла ще влітку цього року у місцевих волонтерів Ігоря Гапонова та Дмитра Іванова, провести ж вирішили у символічний день, а саме в День захисника України. Серед учасників лише члени організації «НГК»,  а вже згодом планують залучати бажаючих з учнівської та студентської молоді.

Мета теж зрозуміла – пройти власне випробування у складних побутових і погодних умовах, виховання патріотизму, набуття практичних та теоретичних знань з основ рукопашного бою, військової справи, освоєння патріотичного та ідеологічного курсу з історії українського визвольного руху.

Розпочали як і вимагає серйозний захід з виконання Державного гімну України, привітань зі святом та проведенням серйозної бесіди на тему власної безпеки та дисципліни. Згодом обрали командира табору з псевдо «Режисер», розподілили обов’язки та ознайомились з планом дій на два дні випробувань.  



Перший день таборування був найскладнішим та передбачав найнасиченішу програму, а складності додав «довгоочікуваний» дощ.




Спершу учасників вишколу майстер спорту міжнародного класу познайомив з основами рукопашного бою та самозахисту, згодом бійці 72-ї ОМБр ЗС України провели практичний курс із саперної справи, навчали молодь найактуальнішому на сьогодні – як виявляти «розтяжки» та чого очікувати від невідомих предметів. Особливо ефектним виглядало замінування та вибух мобільного телефону та інших предметів.
























Після проведення смачної вечері активістів «НГК» запросили до лекційної зали, яка розташовувалась навколо ватри, для проведення курсу з історії визвольного руху на Україні, розпочинаючи з історії козацтва та закінчуючи діяльністю Української повстанської армії. З метою руйнування стереотипів та міфів, навчальний курс був побудований не у формі пропагандистської лекції, а, шляхом надання різнопланової інформації з подальшим її спільним аналізом та обговоренням. 

Найскладнішою, мабуть, для усіх учасників вишколу пройшла ніч, оскільки для кожного було організоване нічне чергування, а паралельно приходилось виявляти та «протистояти» розвідувально-диверсійним групам.

На щастя все відбулося без жертв, проте з окремими фізичними пошкодженнями.

Другий день навчання був присвячений безпосередньо вивченню зразків вогнепальної зброї та проведенню практичних стрільб, під час якого кожен зумів випробувати себе у влучності та удосконалити свої практичні навики.


























Як запевнили організатори заходу: «Незалежний громадський контроль» в подальшому планує проведення військово-патріотичних вишколів для інших категорій та сподівається, що особливо зацікавляться цим учнівська та студентська молодь».

Особливу подяку активісти «НГК» висловлюють керівництву та військовослужбовцям 72-ї ОМБр ЗС України, які надали висококваліфіковану практичну допомогу у проведенні заходу, тим самим в чергове засвідчивши свою патріотичну позицію у вихованні молодого покоління м. Волноваха.





9 комментариев :

  1. С кем же собрался воевать независимый гражданский контроль???Уважаемые займитесь делом.Чем вы отличаетесь от комуняк-хаите СССР, а сами устроили аля Советский Союз.Все это уже было-слеты пионеров в лесу,зарница,ГТО,комсомольцы-добровольцы,политподготовка."Слава КПСС!!!"Простые коммунисты были настоящими патриотами своей страны в свое время.

    ОтветитьУдалить
  2. Врагов хватает, поверь, как внутренних, так и внешних! А ты похож на простую коммунистическую подстилку, причем притиворечащую самой себе, кроме того без имени (т.к. ананистый), без роду. Почему? Да потому, что все твои комменты противоречат сами себе. Иди читай свой блог и комментируй его))) В твоем блоге просто пи....ц. Разберись в своей ватной башке. И назовись хотя б "Ватное Гавно" и то хоть какое то уважение может вызовет.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ты че куришь?Я своего блога не имею.Просто проходил мимо.В башке твоей вата,а не мозги.Под профилем "анонимный" пишут разные,абсолютно разные ,люди не имеющие зарегистрированного профиля.Когда же ты вылечишься?

      Удалить
  3. Ложь от начала до конца.Вы уже потерялись в реальности.Враги сидят у вас в местном совете(раде) а вы их в упор не увидите.потому,что они и при фашистах бы в войну лизали бы жопы оккупантам.

    ОтветитьУдалить
  4. У кого вата в голове-видно по комментариям.

    ОтветитьУдалить
  5. Убий ворога! Смерть ворогам!Слава Україні!Хто не згоден-того вбити!

    ОтветитьУдалить
  6. Відродити УПА-ось головна мета.Треба вже копати схрони в лісі.І відкрити музей окупації .І почати вирізати ворогів.

    ОтветитьУдалить
  7. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить

'