вторник, 11 апреля 2017 г.

Росія відправляє до Сирії війська, які пройшли «випробування Донбасом»



Про це свідчать результати аналізу з відкритих джерел, проведеної волонтерами різних інформаційно-медійних груп, в т.ч. «Інформнапалм».

На прикладі військовослужбовців 120-ї та 224-ої артилерійський бригад ЗС РФ, які активно розміщували інформацію про свої «подвиги» в соцмережі, видно, що керівництво російської армії спочатку відправляє підрозділи «ихтамнетов» на війну до України, і лише потім – військових (тих, хто вижив, звісно) перекидають на Близький Схід.

Не гребує російське командування і послугами терористів так званих «ДНР/ЛНР». За відносно невеликі гроші – до 1,5 тис. доларів на місяць набирають «добровольців» з числа бойовиків так званої «Новоросії». Багато хто погоджується, адже за війну проти України «руський мир» готовий платити значно менше – 15-16 тис. рублів (7-8 тис. грн..) на місяць, тай то інколи з затримками. Якщо ж «добровольців» не вистачає – їх завжди можна зігнати силою. Так, один із координаторів групи «Інформаційний спротив» зазначає, що терористичне формування – т.зв.«батальйон «Дон», орудує в Луганській області, отримала вказівку виділити 190 своїх бійців для участі в сирійській авантюрі РФ. 

Аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Окситюк вважає, що використання Росією найманців з Донбасу є вкрай вигідним як для РФ так і для Асада. Пояснює свою позицію наступним чином. По-перше, бойовики так званих «ДНР-ЛНР» - це люди, що мають досвід бойових дій. По-друге, їх загибель чи каліцтво на сирійські землі не тягне для жодної зі сторін необхідності сплачувати компенсації чи якісь соціальні виплати, адже ці люди, грубо кажучи, ніхто. І по-третє – режим Асада відчуває гостру необхідність в найманцях, адже за роки конфлікту мобілізаційний потенціал проасадівських сил вже добігає свого кінця.




Комментариев нет :

Отправить комментарий

'