пятница, 2 декабря 2016 г.

В ОБСЄ пояснили тактику Кремля на Донбасі

Росія навмисно погіршує ситуацію на Донбасі, щоб домогтися вигідних умов для себе на міжнародних переговорах щодо врегулювання ситуації на сході України. Про це заявив представник США при ОБСЄ, посол Деніел Байєр.

"Росія загострила напруженість на лінії зіткнення у спробі вирвати силою поступки з боку України", - заявив Байєр, передає Укрінформ.

Незважаючи на такі дії, у Росії навряд чи вийде реалізувати свою тактику і тим більше отримати від неї вигоду, тому що, на думку Байєра, бойові дії на Донбасі тільки погіршують ситуацію в переговорному процесі, гальмують його.

Байєр додав, що Кремлю необхідно здійснити ряд кроків. В першу чергу, вивести війська з Донбасу і зупинити атаки на українські сили, потім надати спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ повний доступ до територій Донбасу, а потім і контроль над спільним кордоном.

На засіданні ОБСЄ чітко прозвучав той факт, що терористи, які підтримуються Росією, продовжують обстріли на Донбасі. Байєр впевнений, що відповідальність за це несе безпосередньо Росія і політичне керівництво.

"Знай.ua" повідомляв, що учасник Тристоронньої переговорної групи по Донбасу Леонід Кучма не бачить прогресу в Мінських переговорах щодо досягнення миру на Донбасі до кінця року.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'