вторник, 8 марта 2016 г.

Бiйці АТО взяли в полoн «майoра» МГБ «ДНР» і «бoйового якутa»

Військовoслужбовці батальйoну «Кривбас» затримaли двох громaдян, один з яких є так звaним «майором» МГБ ДНР в окупованому Новоазовську, а другий – уродженець Якутії, який воює в рядах терористів.

Про це у вівторок, 8 березня, повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.



«07.03.2016, о 14:45 під час патрулювання на залізничній станції «Очеретине» черговим нарядом РПСПОП «Кривбас» ГУНП в Дніпропетровській області під час перевірки документів у осіб, що викликають підозру, було затримано двох громадян які пред’явили паспорти на ім’я громадян «І» та громадянина «Д», – написав пан Шкіряк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Було встановлено, що громадянин «І» 1976 р. н., народився та зареєстрований у Дзержинську (Донецька область). Він є «майором» МГБ ДНР в окупованому бойовиками Новоазовську.

Також затриманий громадянин «Д» 1996 р., народився та зареєстрований в м. Марганець (Дніпропетровська область). Його паспорт мав сліди технічної підробки (переклеєна фотографія). Під час огляду особистих речей були виявлені документи на ім’я громадянина «Т», 1996 р. н., уродженця Усть-Янського району, республіки Саха (Якутія), був бойовиком терористичного формування «Красний Луч».

В його паперах виявлена довідка від 27.01.2016 про склад сім’ї, видана «Луганською народною республікою відділом по забезпеченню життєдіяльності смт Хрустальне». Це вказує, що останнім місцем його проживання є сел. Колчанівка. Також в лікарняній амбулаторній карті громадянина «Т», виявлені лікарські документи, обстеження та надання йому 28.02.2015 медичної допомоги за фактом отримання контузії головного мозку під час участі в бойових діях.

Крім того, були виявлені фотознімки його дружніх зв’язків, які одягнені у військову амуніцію, мають відзнаки ДНР і ЛНР з зброєю в руках.

Зазначені вище особи передані співробітникам Костянтинівського МВ УСБУ в Донецькій області.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'