понедельник, 12 октября 2015 г.

Яка ситуація з пожежною безпекою на виборчих дільницях Волноваського району

25 жовтня 2015 року у ряді населених пунктів Волноваського району будуть проводитися чергові вибори до органів місцевого самоврядування. Розміщення виборчих дільниці планується у сільських будинках культури с. Вільне, с. Єгорівка, с. Іванівка, с. Калініно, с. Равнопіль, с. Степне, с. Привільне, у будівлі Хлібодарівської сільської ради, загальноосвітніх школах с. Златоустівка, с. Зачатівка, селище Зачатівка, с. Кіровське, с. Красновка, с. Новоандріївка, с. Петровське та навчально-виховному комплексі с. Кирилівка.

За інформацією проаналізованою 11 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області стану пожежної та техногенної безпеки зазначених об’єктів, протягом тривалого часу залишаються не виконаними наступні порушення: жодний заклад не обладнаний справними системами протипожежного захисту. З 2013 року не виконуються заміри опору ізоляції електричних мереж та установок, які повинні проводитися щорічно. Дерев’яні конструкції покрівель СБК с. Вільне, СБК с. Іванівка, СБК с. Равнопіль, СБК с. Єгорівка, ЗОШ с. Кіровське, ЗОШ с. Златоустівка, ЗОШ с. Новоандріївка, ЗОШ с. Петровське, НВК с. Кирилівка, сільська рада с. Хлібодарівка не піддаються обов’язковому вогнезахисному оброблянню.

З’єднання жил ел. проводів та кабелів залишаються виконаними без допомоги зварювання, паяння, спеціальних зажимів СБК с. Вільне, СБК с. Іванівка, СБК с. Степне, СБК с. Равнопіль, СБК с. Єгорівка, ЗОШ с. Златоустівка, ЗОШ с. Новоандріївка, ЗОШ с. Петровське, сільська рада с. Хлібодарівка.. На електричні машини, апарати, обладнання, електропроводи та кабелі в СБК с. Єгорівка, ЗОШ с. Кіровське, ЗОШ с. Петровське не встановлена апаратура захисту від струмів короткого замикання та інших аварійних режимів. Освітлювальна та силова електромережа в СБК с. Привільне, СБК с. Степне, ЗОШ с. Петровське, ЗОШ селище Зачатівка потребує термінової ревізії.

Особливе занепокоєння викликає стан протипожежного водопостачання, так системи внутрішнього протипожежного водопроводу в СБК с. Вільне, СБК с. Іванівка, СБК с. Равнопіль СБК с. Єгорівка, ЗОШ с. Златоустівка, СБК с. Калініно, СБК с. Привільне, СБК с. Степне не справні, пожежні кран-комплекти не укомплектовані. Пожежні водойми в СДК с. Вільне, ЗОШ с. Кіровське, СБК с. Калініно, СБК с. Равнопіль, СБК с. Іванівка, СБК с. Привільне, СБК с. Степне, СБК с. Єгорівка, ЗОШ с. Златоустівка, ЗОШ с. Зачатівка, ЗОШ селище Зачатівка, ЗОШ с. Красновка також не справні.

Жодний заклад не забезпечений в повному обсязі відповідно норм належності первинними засобами пожежогасіння, не здійснено технічне обслуговування наявних вогнегасників. Не менше занепокоєння викликає стан та утримання шляхів евакуації в СБК с. Іванівка де евакуаційні виходи закладені, не проведено ремонт евакуаційних сходів в СБК с. Равнопіль. До того ж планується проведення виборів в актовій залі Хлібодарівської сільської ради, приміщення якої обладнане одним виходом.

Посадові особи та працівники всіх зазначених об’єктів не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях». Заклади залишаються не забезпеченими засобами індивідуального захисту органів дихання. Не проведена ідентифікацію об’єктів щодо визначення потенційної небезпеки об’єктів, з урахуванням усіх джерел небезпеки. Не складено Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки об’єктів та узгоджено згідно чинних вимог. З усім персоналом об’єктів при прийнятті на роботу і за місцем роботи не проведено навчання діям та способом захисту в разі виникнення аварійних ситуацій та аварій.

Станом на 08 жовтня 2015 року по виявленим порушенням підготовлено та направлено 18 інформацій до керівників об’єктів, голів сільських рад, голови Волноваської РДА, голови Волноваської виборчої комісії, начальника відділу освіти РДА. З метою своєчасного вжиття організаційних та практичних заходів, спрямованих на забезпечення пожежної безпеки під час підготовки та проведення чергових виборів до органів місцевого самоврядування керівникам об’єктів та головам сільських рад запропоновано вирішити питання щодо усунення наявних недоліків забезпечити виборчі дільниці комплектом засобів протипожежної безпеки та організувати чергування членів добровільних пожежних дружин (команд) і пожежної або пристосованої техніки для цілей пожежогасіння.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

'